Kweek Tips: Hoe Binnen Kweeklampen Op Te Stellen - de Peperpot

Published jul. 05, 21
7 min read

spectrum King Led Sk602+gh Led Kweeklamp - Klusspullen Kopen? - de Peperpot

Blauw en rood wordt samen paars en vandaar dat vooral de paarse kleur bij blijft. Weer eens wat anders dan het gele licht van HPS. Fluence Spydr 2I volledige spectrum plant led kweeklampen indoor. Deze LED lampen zijn nog volop verkrijgbaar en zijn tegenwoordig vooral relatief goedkoop in aanschaf. De productie vindt vaak plaats in de Verenigde Staten of in China, mede hierom zie je dit type lamp dan ook veelal terug op online marktplaatsen als e, Bay.

Producten die buiten de EU worden geproduceerd en verkocht, hoeven niet te voldoen aan strenge (Europese) richtlijnen, bijvoorbeeld qua veiligheid en het gebruik van materialen. Van een land als de Verenigde Staten kun je erop rekenen dat het met veiligheid en kwaliteit wel goed zit, aangezien de VS en de EU daar een overeenkomst over hebben gesloten.

fluence Spydr 2p-plantenlamp, Volledige Spectrum - de Peperpot

Ons advies is om te allen tijde te informeren bij een gecertificeerde LED fabrikant danwel (web)shop die gevestigd is in Europa of de Verenigde Staten. Zo weet je zeker dat je kweeklamp veilig is en getest is conform de strenge (Europese) richtlijnen. Het grote voordeel is dat deze LED verlichting een positieve invloed heeft op zowel de kwaliteit van je toppen als de opbrengst.

Het licht dat ze uitstralen is minder goed dan dat van andere LED technieken en ze zijn vaak van iets mindere kwaliteit, waardoor ze minder betrouwbaar zijn en veelal minder lang meegaan. Om deze reden verbeteren fabrikanten hun LED verlichting met aanvullende COB- of UV-LEDs. Diffuse LED Diffuse LEDverlichting is een paneel/bord waar vele kleine LED lampen over zijn verdeeld.

Haal Meer Opbrengst Uit Je Kweeklampen - depeperpot.nl

Het doel van deze LED panelen is om zoveel mogelijk kleine LED lampen te verspreiden over een groot oppervlakte. Vaak gaat het om LEDs met een relatief laag vermogen, echter produceren zo veel LED lampjes, met een laag vermogen, op een groot oppervlakte alsnog veel Watt. Mede wegens de hoge kwaliteit, hoge output en lange levensduur, zie je diffuse LED verlichting vaak terug in commerciële kassen.Zo worden er vele, honderden, LEDs op een kleine chip geplaatst - Lumen King LED Grow light 630W. Middels deze techniek kunnen zo efficiënt mogelijk LEDs worden geplaatst in een kweeklamp, voorzien van kleuren uit het gehele spectrum. Door de positieve eigenschappen van COB LED kun je een oogst verwachten die gelijkwaardig is aan het kweken onder HID-lampen. Haal Meer Opbrengst Uit Je Kweeklampen.

Led Groeilampen & Kweeklampen Goedkoop Kopen Online - de Peperpot

Bovendien produceren ze een zeer intens licht, dat eenvoudig door de hogere bladeren heen ‘schijnt’. Kwaliteit kost geld en dat is één van de weinige bezwaren over COB LED. Een hoogwaardige kweeklamp voorzien van COB LED is namelijk vrij prijzig, helemaal wanneer je dit vergelijkt met de eerstgenoemde ‘paarse’ LED variant.

We kennen de vuistregel van HPS, 10% van het totaal aantal Watt in centimeters boven de plant. Omdat LED is onderverdeeld in meerdere technologieën, is er geen duidelijke vuistregel. Maar hoe weet je dan wel dat je het goed doet? Allereerst is altijd aan te raden om je te richten op informatie van de fabrikant, deze weet vaak als beste hoe hoog je LED lampen precies boven je wietplanten moeten hangen - Kweken met LED - Hoe kweek je met LEDs?.

Verlichting & Elektra - De Peperpot - depeperpot.nl

Gaan je wietplanten strekken? Hang je kweeklamp dan een aantal centimeters lager, tot het gewenste resultaat. In de regel kun je beginnen op 45 centimeter afstand en eventueel naar wens iets verlagen, mocht je zien dat je wietplanten iets gaan strekken (Groeilamp - Groeilamp met 225 leds - kweeklampen). Heb je een krachtig LED paneel boven je wietplanten hangen dan kun je gerust op 100 centimeter afstand beginnen.

Wanneer LED lampen te dicht op je wietplanten staan, zullen je wietplanten dit laten merken door blad dat geel wordt of door ‘gebleekte’ toppen (Kopen Groeilampen LED & Complete Kweektent). Dit lijkt haast albino cannabis, echter niets is minder waar. Het vele licht breekt de werkzame stoffen in je cannabis af en, ook al ziet het er leuk uit, zal dus de kwaliteit van je wiet flink verminderen.

Goede Kwaliteit Fluence Spydr 2x Kweeklampen Volledige Spectrum Led Grow

Bij een teveel aan licht zullen de bladeren vanaf bovenaan vergelen. Groeien en bloeien onder LED Tegenwoordig kun je je wietplanten zowel laten groeien, als laten bloeien, onder LED verlichting. Je kunt een groeilamp LED voor wiet aanschaffen, welke veelal meer witte en blauwe kleuren zal uitstralen. Cannabisplanten hebben hier gedurende de groei namelijk meer behoefte aan.

Zo kun je voor jezelf de afweging maken, is het het nog waard om met een speciale LED groei- en bloeilamp te werken of kies je voor het gemak en ga je voor een full spectrum LED kweeklamp? Het verschil in prijs hoeft tegenwoordig niet meer zo gigantisch te zijn, vele LED kweeklampen bevatten tegenwoordig een mogelijkheid om licht uit het volledige spectrum te activeren.

fluence Spydr 2p - depeperpot.nl

Praktisch gezien is het laatste handiger, omdat je dan slechts één kweeklamp voor de gehele cyclus gebruikt. Wiet kweken met LED: Opbrengst De opbrengst, waar het bijna allemaal om draait tijdens het wiet kweken, maar hoe is de opbrengst eigenlijk als je onder LED kweekt? Fabrikanten maken consumenten doorgaans lekker met de vergelijking tussen LED en HPS.

Het is bekend dat je onder optimale omstandigheden inderdaad meer grammen kunt oogsten met LED, zo zijn er resultaten van 1,25 gram per Watt bekend. Staar je echter niet blind op de cijfers van een fabrikant, maar kijk liever naar het daadwerkelijke aantal Watt dat je LED kweeklamp verbruikt. Fabrikanten gaan vaak uit van uiterst optimale omstandigheden, die in vele kweekruimtes niet haalbaar zijn. Fluence Spydr 2I.

Kweken Met Led - Hoe Kweek Je Met Leds? - de Peperpot

Goede Kwaliteit fluence Spydr 2i depeperpot.nlfluence Spydr 2i + Dimmer Led Kweeklamp Kopen - Online depeperpot.nl
fluence Spydr 2p-plantenlamp, Volledige SpectrumKweeklamp Informatie - Online de Peperpot

Je hebt een LED kweeklamp opgehangen in je kweekruimte en nu ben je natuurlijk benieuwd wat de exacte verschillen zijn en vooral de bijzonderheden - Waarom kiezen voor Fluence Spydr 2I LED-groeilampen?. Waar moet je allemaal aan denken en wat moet je precies anders doen ten opzichte van een kweek onder HPS verlichting bijvoorbeeld? Minder warm De warmte van een LED lamp wordt via de achterkant van de chips, waar de LED lampjes op zitten bevestigd, afgegeven.

Led-kweeklampen Voor Het Binnen Kweken Van Plantenfluence Spydr 2p-plantenlamp, Volledige Spectrum depeperpot.nl

Dit zorgt voor een aangenamer klimaat in je kweektent voor je wietplanten. Er kleeft ook een klein nadeel aan vast, zo kan het zijn dat je extra verwarming nodig hebt gedurende de koude maanden. In het bijzonder als je kweekruimte in een frisse, minder goed geïsoleerde ruimte staat. Door een thermometer in je kweekruimte te hangen blijf je goed op de hoogte van de temperatuur.

Verlichting Kweken Waar Moet Je Op Letten?

Kweken Met Led? Bekijk De 10 Meest Gemaakte FoutenLed Kweeklamp Voor- En Nadelen - Informatie de Peperpot

Zo wordt 90% van de gebruikte energie daadwerkelijk omgezet in licht. De kwaliteit van het licht is aanzienlijk beter en doordat er vaak honderden LED lampjes in een LED kweeklamp zitten, kunnen er zeer specifieke combinaties van kleuren in één kweeklamp worden gefabriceerd. Hierdoor kunnen complexe LED kweeklampen een breder kleurenspectrum bereiken dan ‘traditionele’ kweeklampen, zoals HPS.

Let hier wel goed op tijdens het uitzoeken van een LED kweeklamp. Veel fabrikanten zijn geneigd om een Wattage te communiceren waarmee de LED kweeklamp te vergelijken is. Bijvoorbeeld een 300 Watt LED lamp die vergelijkbaar zou zijn met 600 Watt HPS. Bekijk goed wat het daadwerkelijke gebruik van de LED kweeklamp is en baseer daar je keuze op.

lumen King Led Grow Light 630w - Beste Kweeklampen

Veiliger Kweken met LED is vele malen veiliger dan kweken met HPS bijvoorbeeld. Alleen al omdat LED geen hoge piekspanning nodig heeft om op te starten (Kopen Groeilampen LED & Complete Kweektent). Dit is ook de reden dat veel LED kweeklampen gewoon voorzien zijn van een stekker en niet via een (E)VSA aangesloten hoeven te worden.

Navigation

Home

Latest Posts

Kerstverlichting Kerstlampjes Bestellen

Published Nov 26, 21
8 min read

Wietzaden Binnen

Published Nov 25, 21
7 min read

Verranda - verandadiamond.nl

Published Nov 22, 21
6 min read